به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از یورونیوز، شش نقاشی در شش اتاق پوشیده با عایق صوتی قرار داده شده است که در هر اتاق موسیقیای که آواساز یا آهنگساز با الهام از اثر ساخته است، پخش میشود.
مینا موراِد، مسئول نمایشگاه می گوید: از دو هنرمند معاصر و دو آهنگساز موسیقی کلاسیک، دعوت کردیم. برای گسترده کردن طیف آوایی، از هنرمندی که صداهای طبیعت را ضبط می کند و از دی جی جیمی دابل ایکس (DJ Jamie xx) هم خواستیم برای خلق صداهای روزمره شهری به این نمایشگاه بیایند.
نیکو مولی، آهنگساز ساکن نیویورک برای «لوح دوتایی ویلتون» قطعه ای ساخته است. این لوح دوتایی به ریچارد دوم، پادشاه انگلستان در قرن چهاردهم تعلق داشت و تمثالی بود که وی برای دعا با خود به محراب می برده است.
مولی می گوید که اثر او از سرشت سه بعدی این نقاشی الهام گرفته است و رفته رفته متحول می شود تا این احساس را القا کند که ببینده یکی از چهار نقاشی پشت و روی دو لوح را نگاه می کند و سپس سراغ نقاشی بعدی می رود.
وی می افزاید: می خواستم واکنش آوایی من به این نقاشی مثل کارتون نباشد و تلاش نکنم تناظر یک به یک بین نقاشی و صدا برقرار کنم. به جای این کار، سعی کردم فضایی ایجاد کنم که در آن همواره حرکت باشد، بنابراین با جترو کوک، طراح صدا کار کردم. حرکت باید آن قدر آهسته باشد که بیننده حس کند در فضایی سیر می کند که کار هنری در آن عرضه شده است، و باید برای دیدن اثر ۳۶۰ درجه دور آن بچرخد.
سوزان فیلیس، هنرمند آواپرداز بریتانیایی و برنده جایزه ترنر، در دیگر هنرمندان حاضر در نمایشگاه «آوانما» است. وی قطعه صوتی ای برای همراهی با نقاشی «سُفرا»، اثر هانس هلباین پسر، نقاش آلمانی قرن شانزدهم ساخته است.
گابریل یارد، آهنگساز فرانسوی-لبنانی هم نقاشی «شناگرها» اثر پل سزان، نقاش فرانسوی را برای کار هنری خود انتخاب کرده است.
با الهام از هنر انتزاعی سزان، یارد پایه بلندگوها را دور تا دور اتاق کار گذاشته و هر بلندگو نماینده سازی متفاوت است. در نتیجه شنونده می تواند کار را همان گونه تعبیر کند که می خواهد.
نمایشگاه «آوانماها» از هشتم ماه ژوییه آغاز شده و تا ششم سپتامبر در گالری ملی لندن برپا خواهد بود.
نظر شما